Célok

A vízió bekövetkezéséig, a rákbetegeknek, és túlélőknek - kiemelten a mellrákkal érintetteknek -, a “szeretetben, testi-lelki-szellemi harmóniában, szükségleteik, és céljaik szerint is, minőségi életet biztosítani, és így élni”. 

      A weboldal célközönsége: 

 • A daganatos betegek, hozzátartozóik, barátaik, segítők hiteles információkhoz segítése, egyetlen portálon összegyűjtve.
 • A daganatossággal élő, küzdő, túlélő betegek, akik hiteles információkat keresnek.
 • A túlélők, akik félnek a kiújulástól, és a visszanyert egészség megtartását kívánják
 • A túlélők, akik valamilyen hiányosságot tapasztaltak a betegútjuk alatt, vagy “visszanyert egészségükkel” az aktív kezelés után. 
 • A hozzátartozók, és barátok, akik segíteni szeretnének, de nem tudják, hogyan tegyék. 
 • A Magyarországon élő felnőtt lakosság, akik félnek attól, hogy daganatos betegek lesznek, ezért befogadók a daganatos betegséget megelőzhető új ismeretek, és életmódok megismerésére. 
 • A prevencióért, a kozkázat csökkentésért cselekvők sokasága, akik szorgalmazzák a  a meglévő szűrőprogramok optimalizálását, és kínálják az újfajta egészségbiztonság módjait a fogyasztói lakosság számára. 
 • Mindazokat, akik fontosnak tartják az emlődaganatból elhalálozás csökkentését, az emlődaganat kockázat csökkentését, a korai észlelését, és szorgalmazzák az emlődaganatot diagnosztizáltak körében első kezelés / beavatkozás megkezdésére vonatkozóan, a legkésőbbi határnap megfogalmazását, jogszabályban rögzítve.
 • Akik szükségesnek érzik, hogy rendelkezzenek kezelési tervvel, és teljes mértékben értsék, mi történik velük, milyen következményekkel számolhatnak, a kezelés alatt pedig minden felmerülő kérdésükre kielégítő tájékoztatást kapnak.
 • Akik szükségét érzik az aktív kezelési időszak után a másodlagos (szekunder) rehabilitációjuk személyre szabott rák-rehabilitációs centrumokban, személyre szabott rehabilitációs programokon részvételnek, amely komplex módon felerősíti őket a családba, munkába, társadalmi és civil munkába visszatéréshez, a lehető legjobb minőségi rehabilitációjuk után. 
 • A lelkes kutatók, privát kutató személyek, érdekeltek, akik megélt negatív tapasztalataikkal keresik, kutatják más országok jó gyakorlatait a magyarországi daganatosság hiányhelyzetéből a felzárkózások érdekében, és a jó gyakorlatok magyarországi megismertetése érdekében.
 • Akik már cselekednek, vagy  cselekvőkészek a “rák-ellenes” életmód innovatív módozatainak megismerésétt”, a daganatos megbetegedés megelőzhetősége, kockázat csökkentése érdekében.
 • Akik további lépéseket szándékoznak tenni a daganatossággal diagnosztizáltakat, a daganatossággal élőket, a túlélőketet megcélzó csalók, termék-kínálók, áltudományok terjedése ellen, akik lebeszélik az emlőszűrésről, és a felkínált orvosi kezelésről a nőket.
 • Mindazok, akik a daganatossággal élők - kiemelten az emlődaganatosok - legjobb túlélési esélyeit, gyógyulásukat, rehabilitációjuk, és legjobb életminőségük érdekében a jövőbeni változásokat elősegíthetik.
 • A már cselekvők, és cselekedni szándékozók, akik fontosnak tartják az európai és nemzetközi ajánlásokat, állásfoglalásokat, a női daganatosság és komorbiditásai, a rehabilitációs szolgáltatásokhoz jutás érdekében, rák-rehabilitációs centrumok létrehozását, és működtetését.
 • Mindazokat, akik tenni akarnak az emberi méltóságnak megfelelő földi élet elmúlás segítéséért. 

A weboldal, az indulásakor tájékoztató portálként üzemel, segíti a túlélésért és a legjobb minőségű életért, a fogyasztói célközönséget. 

A weboldallal vizionálok egy “Magyarországi Átfogó Rák hálózat” (vagy “Magyarországi rák túlélésének nemzeti koalíciója” életre hívását). Egy érdekképviseleti szervezet lenni, amely tükrözi a túlélők igényeit a nemzeti szintű politikai változások végrehajtására, és cselekszik mindazokkal, akik a változásokat segíthetik. Sok teendő van, az évek alatt konzerválódott problémák megoldásáért. 

A kormány,  a hatóságok, az intézmények számára kell egy kapcsolódási pont. Kapcsolódási pontként tekinthető az Európai Bizottság által 2020. február 4-én közzétett Európai Rák-leküzdési Terv, amelyet a tagországokkal közösen terveznek megvalósítani.
További kapcsolódási pontnak tekinthető a 2019-ben, a Nemzeti Népegészségügyi Program keretében kormány szintre emelkedett új Rák-elleni Program, és annak további megvalósulása, a programban a civil szervezeteket partnerként tekintő támogatói hozzáállás, és a civil szervezetek bevonása a megvalósulásba, forrástámogatással is.

A weboldal,  a vizionált érdekképviseleti szervezet létrejötte után, szándékai szerint változhat.