Könyvajánlók

Hálás köszönetet mondok mindazoknak, akik lelkes, lelkiismeretes könyvekkel most egy helyen feltalálva, segítik a sorstársakat, hozzátartozókat, barátokat, segítőket, az egészség értésben, az állapot megértésben, és tudatosság növelésben. A könyvek a segítő betegszervezetektől is igényelhetők.

Könyvajánlók
Pink-Boleró Egyesület - Gyógyulásom könyve
https://www.gyogyulasomkonyve.hu/
Az Egyesület egy olyan kiadványt ad a betegek kezébe, amely a megfelelő és szakmailag alátámasztott információk, tanácsok, vélemények mentén világosan értelmezhető. Törekedtek arra, hogy az olvasó számára azonnal azonosíthatóvá válik az adott panasz, ezáltal az egyén fel tudja azt ismerni és képes megfelelően értelmezni. A könyv az interneten bárki számára elérhető, onnan témák szerint és oldalanként is kinyomtatható, az egyént érintő problémák szerint összerakható/szerkeszthető, vagyis „saját könyv” készíthető. A kiadványt támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Pályázati azonosítószám: NEA-UN-18-SZ-1087 (Iktatószám: NEACTO/215/2018.).
200 kérdés – 200 válasz az emlőrákról
https://rakgyogyitas.hu/emlorak200/
A könyv ingyenesen elérhető országszerte az onkológiákon, illetve a beteg szervezeteknél: Egészséghíd - Összefogás a mellrák ellen egyesület, Mellrákinfó egyesület, Mell-véd közösség az emlődaganatosokért on-line közösség, Magyar Rák-elleni Liga egyes tagszervezeteinél, a Gyógyulj velünk egyesületnél is.

A kötet közepes méretű, bérmentesített postakész válaszboríték megküldésével díjmentesen megrendelhető a Gyógyulj Velünk Egyesülettől is (Tűzmadár Ház, 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7., 0630 922-77-97).

A könyvről az info@gyve.hu e-mail címen vagy a 0630 922-7797-es telefonszámon lehet érdeklődni.
50 kérdés – 50 válasz a prosztatarákról
https://rakgyogyitas.hu/prosztatarak50/
A Gyógyulj Velünk Egyesülettel együttműködésben összeállított kérdéssorra kidolgozott válaszok a széles körű ismeretterjesztés jegyében felkerültek a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által működtetett www.rakgyogyitas.hu nonprofit betegtájékoztató portálra is. A válaszok kötetbe rendezésével egy még szélesebb betegkör juthat hozzá az információgyűjteményhez. A könyv ingyenesen elérhető országszerte az onkológiákon, illetve a betegszervezeteknél. A kötet közepes méretű, bérmentesített postakész válaszboríték megküldésével díjmentesen megrendelhető a Gyógyulj Velünk Egyesülettől is (Tűzmadár Ház, 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7., 0630 922-77-97).
A könyvről az info@gyve.hu e-mail címen vagy a 0630 922-7797-es telefonszámon lehet érdeklődni.
200 kérdés 200 válasz:
Veserák, húgyhólyagrák, prosztatarák, hererák
https://www.gyve.hu/kiadvanyajanlo/200-kerdes-200-valasz-veserak-hugyholyagrak-prosztatarak-hererak
A Gyógyulj Velünk Egyesülettel együttműködésben összeállított kérdéssorra kidolgozott válaszok a széles körű ismeretterjesztés jegyében felkerültek a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által működtetett www.rakgyogyitas.hu nonprofit betegtájékoztató portálra is. A válaszok kötetbe rendezésével egy még szélesebb betegkör juthat hozzá az információ gyűjteményhez. A könyv ingyenesen elérhető országszerte az onkológiákon, illetve a beteg szervezeteknél. A kötet közepes méretű, bérmentesített postakész válaszboríték megküldésével díjmentesen megrendelhető a Gyógyulj Velünk Egyesülettől is (Tűzmadár Ház, 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7., 0630 922-77-97).
A könyvről az info@gyve.hu e-mail címen vagy a 0630 922-7797-es telefonszámon lehet érdeklődni.
200 kérdés – 200 válasz a vastagbélrákról
http://daganatok.hu/vastagbelrak-vegbelrak/ketszaz-kerdes-ketszaz-valasz-a-vastagbelrakrol
A Gyógyulj Velünk Egyesülettel együttműködésben összeállított kérdéssorra kidolgozott válaszok a széles körű ismeretterjesztés jegyében felkerültek a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által működtetett www.rakgyogyitas.hu nonprofit betegtájékoztató portálra is. A válaszok kötetbe rendezésével egy még szélesebb betegkör juthat hozzá az információ gyűjteményhez. A könyv ingyenesen elérhető országszerte az onkológiákon, illetve a beteg szervezeteknél. A kötet közepes méretű, bérmentesített postakész válaszboríték megküldésével díjmentesen megrendelhető a Gyógyulj Velünk Egyesülettől is (Tűzmadár Ház, 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7., 0630 922-77-97). A könyvről az info@gyve.hu e-mail címen vagy a 0630 922-7797-es telefonszámon lehet érdeklődni.
Nem vagy egyedül alapítvány könyvecskéje
Mellrákfórum
A gyermekek nyelvén mondja el, hogyan célszerű megbeszélni, amikor anya mellrákos lesz, mi történik, s a könyv törekszik a gyermek megnyugtatására is. Azoknak a gyermekes anyukáknak és családjuknak kíván segítséget nyújtani, akiket mellrákkal diagnosztizáltak. Bárkinek jó szívvel ajánlom. Élj a segítséggel!
Igényelhető, egyeztetett módon az alapítvány FB-oldalán és honlapján.
http://www.onkopszichologia.hu/onkopszichologia-a-gyakorlatban-i-es-ii-kotet/ A könyv, melyet Horti József és Riskó Ágnes szerkesztett, az alábbi linkeken érhető el:
I. kötet
II. kötet


Saját tapasztalatom alapján ajánlom e könyveket.
A könyvek ajánlásához semminemű érdekem nem fűződik.
Olvastam a könyveket, ismerem tartalmát, ennek alapján ajánlom jó szívvel.
Hargitai Márta
"Nyerjük meg a versenyt!"
https://www.libri.hu/konyv/nancy_g_brinker.nyerjuk-meg-a-versenyt.html
Mellrák túlélőként számomra lebilincselő olvasmány volt, élveztem minden fejezetét, sokat tanultam belőle, és alkalmazom a kapott tudást. Minden nő számára jó szívvel ajánlom, szinte kötelező olvasmányként. Különösen a frissen mellrákkal diagnosztizált nők számára ajánlom elolvasni!
"Az egészséges női mell kézikönyve"
https://www.libri.hu/konyv/dr_kristi_funk.az-egeszseges-noi-mell-kezikonyve.html
Megrendeltem, mert kíváncsi voltam rá. Végigmegy a mellrák szakaszain, hihetetlenül sok kutatási tény alapú megállapítást közölve. Alapvető dolgokat tudtam meg arról, milyen étkezéssel, életmóddal, gondolkodással kerülhettem volna el a mellrákot. Kár, hogy a menopauza előtt nem olvastam el, és nem tudtam a könyvben lévő tényekről. Kötelezővé tenném sok menopauza előtti nőnek, és minden korcsoportú nő számára.
Sári Edina Nézőpont Váltó Egyesület Elönke könyvei
Felkészülés az orvossal való találkozásra – AIPM 2 oldal, ami segíthet a maximumot kihozni az orvossal való konzultációból.  Felkészülés az orvossal való találkozásra – AIPM - A kiadványt az AIPM, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete készítette, bárki kinyomtathatja, használhatja belátása szerint.